Historie

Van den beginne.
 
In het jaar 2000 werd door diverse leden van buurtvereniging "de Plakkers” onder het genot van (vele) biertjes, tijdens het eindfeest, van de carnaval, nagedacht over hoe het gat, wat na de carnaval de lange zomer, ingevuld kon worden. Na wat gesteggel kwam men op motorrijden. Al snel bleek dat we met een heel aantal van de buurt een motor hadden en af en toe ook gingen rijden. De zomer invulling was snel een feit zou je zeggen. Er ging echter een jaar overheen voordat de eerste tocht werd verreden.
 
Op 20-4-2001 werd de eerste brief verstuurd om een tochtje te gaan maken op Hemelvaartsdag (24-5-2001). Alle motoren werden van stal gehaald, gepoetst, ingevet en de banden op spanning gebracht, bij sommige ging dit met een druk op de knop en sommige hadden hier wat meer werk mee. Op deze eerste tocht gingen we met ongeveer negen motoren van start.
 
In 2002 werd het idee geboren om niet alleen met Hemelvaart te gaan rijden maar ook op de eerste zondag van de maand, een mooie traditie die nu, na 10 jaar nog steeds werkt. Bijna iedere zondag groeide de groep iets, wat nu nog steeds het geval is. Op zondag 2 september 2012 starten we met de grootste groep sinds het ontstaan van dit evenement, maarliefst 20 motoren stonden klaar voor de start bij het bekende bankje. Iedereen heeft er veel plezier in om een paar uurtjes per maand je vrij te voelen in de wind, heerlijk.                                                                                                  
                                                   
Al snel kregen we steeds meer plannen en ideeën, het begon al op een echte club te lijken. Het hieronder staande logo prijkte al vanaf het begin op de brieven. Omdat we vanuit de buurtvereniging "de Plakkers”
zijn begonnen werd de koe uit het logo van de buurt op een motor geplaatst om ook te dienen als logo van de motorclub. de naam was meer een kreet en in de eerste brief werd gevraagd een naam te bedenken.
 

Ik moet eerlijk bekennen dat ik van begin af een andere naam in gedachte had, iets wat een ontstaan had van toen ik een jaar of 13 was. In die tijd gingen we vaak met een clubke crossen op bromfietsen en deden mee in de carnavals optocht van Winssen als "De veldduivels”. Dit was voor mij de ultieme naam voor onze motorclub. Uitgesplitst bestaat de naam uit twee delen, veld het gebied waar het allemaal begon, ook nu weer. En duivels om je een beetje af te scheiden van de rest, je vrij voelen in de wind. Na wat wijziging in de lay-out van het logo is het huidige logo ontstaan en ik ben er best trots op.
 
Medio 2012 nog steeds een groeiend aantal leden en meer en groter wordende evenementen, de oprichting van motorclub "De veldduivels” uit Winssen is een feit. Een club waar iedereen zich thuis moet voelen, jong en oud, met een racer of oldtimer en alles wat er tussen inzit, Winssenaar of niet. Het maakt ons niet uit zolang je, je maar gezellig en sportief opstelt. Tot slot wil ik melden dat ik en vele met mij, zo trots zijn als een koe op een motor dat we voor maas en waal een nieuwe motorclub gaan starten.
 
Mede oprichter.
Leo.